Saturday 13 August 2016

КАПЧИЦА РОСА (хо'опонопоно) - инструмент за изтриване на проблеми - д-р Хю Лен

"Капчица роса" е друг от инструментите на д-р Хю Лен, който е автор на техниката "Хо'опонопоно". Те работят отвъд разума и логическото мислене,  и с тях се постига трансформация.

Какво представлява тази техника: 

Когато имате проблем, освен изчистване с метода ХО'ОПОНОПОНО, вземете един молив с гумичка на върха, опишете много накратко проблема и мислено или на глас произнесете Капчица роса“, като почуквате по написаното с гумичката на молива. Визуализирайте как по молива се стичат капчици роса и "измиват" написаното, докато всяка следа от проблема изчезне на листа.  минава по молива и го изчиства.
 Може да си представите как чрез почукването на молива "изтривате" проблема от листа. Важно е да не се съсредоточавате върху проблема, той да бъде само думи, написани на лист, които постепенно се изтриват. 
Ето какво споделя от личен опит една дама в dreamland-bg.com: „Съсредоточавам се и пиша на листа проблема, който искам да чистя, като внимавам как точно го формулирам. Например „Безпокоя се неоснователно за някого“. Формулирам максимално точно и кратко мислите си. След което потупвам с гумичката по листа, като си представям как по него се стичат капчици роса и отмиват написаното. Не се съсредоточавам върху чувството, а върху образа, докато капките отмиват написаното. Правя това, докато „видя“ чист лист. Честотата и продължителността на прилагане е индивидуална.”

И така – пишат се накратко всички главни проблеми в живота, след което потупват всеки от 2 до 5 минути, повтаряйки някой от инструментите. Прави се поне веднъж дневно, а когато не сте в къщи, поставете гумичката върху листа с проблеми, за да се чистят през това време. През деня, когато се сетите за това, си представяйте, че чистенето продължава.
Използвана е информация от книгите на Джо Витале и д-р Хю Лен „Абсолютната неограничeност“, „Нулеви Граници“, както и личен опит, споделен във форума dreamland-bg.com. За да зададете въпроси или да прочетете още мнения във форума, кликнете тук

No comments:

Post a Comment