Saturday 10 October 2015

Как да пуснем желанието си и да отпуснем контрола? (визуализация, медитация)

1. Първо визуализираме какво искаме до най-малки подробности.
Това се прави само веднъж, затова трябва да сме много точни в искането и най-вече в детайлите.

2. Опаковаме желанието си.
Представяме си как слагаме всичко това е една кутия, как я опаковаме, като избираме внимателно шарката на хартията с която опаковаме. Шарката е много важна, защото тя е нашата "кука" - т.е оттук нататък тази шарка ще представлява това желание в подсъзнанието ни, затова е добре да си я изберем така, че да съответствува на емоционалния ни настрой.

Опаковаме желанието си с много любов, защото това е подарък за най-важния човек в живота ни - за самите нас. Слагаме красива панделка, връзваме на фльонга, и т.н. С други думи, приготвяме най-красивия и желан подарък за себе си.

3. Заедно с кутията се издигаме нагоре.
Представяме си, как взимаме кутията в ръце и се издигаме нагоре, все по-високо, откъдето можем да виждаме целия си жизнен път като една пътека и пускаме кутията да падне върху пътеката. Няма значение къде точно ще падне - вече знаем, че тя е там, някъде на жизнения ви път и ни чака само да стигнем до нея.






4. Благодарим.

Благодарим на Вселената/Бог/Висшето си Аз/Силата, според това, в какво вярваме.

5. Намиране и отваряне на кутията.
Оттук нататък, сетим ли се за желанието, визуализираме само как намираме своя подарък (кутията с нашата шарка, опакована от нас), как я отваряме с любов и т.н. С други думи, следващите визуализации са свързани само с разопаковане на този подарък, а не с мисли за това, по какъв начин ще получим подаръка (желанието).


Визуализацията е много полезна, защото помага да не се фокусираме върху начините, по които можем да получим или да не получим изпълненото си желание. След като я изпълним веднъж, вече знаем, че то е някъде на жизнената ни линия и го чакаме, без да подхранваме съпротивление от типа на "Това не може да стане, как ще стане и кога ще стане"

Всъщност съзнанието - това, което пречи на повечето проявления, е заето с това как да намира и разопакова кутията и затова не пречи със страховете си нещата да се получат.

Медитацията с визуализация публикуваме с благодарност към Nikolexa, която я преразказа, от френски източник. Може да прочетете още по въпроса или да зададете въпроси във форума Dreamland-bg - да сбъднем мечтите си заедно. Регистрацията е бърза и безплатна.

No comments:

Post a Comment